HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αποκλειστικό. Αποφασίστηκε η προέκταση του Οδοντωτού προς το χιονοδρομικό

Κατά την χτεσινή (31/3) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου: ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΝΕΑΣ ΣΙ...

Κατά την χτεσινή (31/3) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου: ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΝΕΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ από Σ. ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ μέχρι ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, (τερματικού σταθμού στο Χ.Κ.Χ., αποβάθρες, στέγαστρα και περιβάλλων χώρος).
Το έργο, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί κατά 50% από το Β’ Ταμείο Συνοχής και κατά 50% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είναι συνολικού προϋπολογισμού 93.800.000,00 ευρώ και το φυσικό αντικείμενο του συνοπτικά περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες:
-Την κατασκευή των χωματουργικών έργων της σιδηροδρομικής γραμμής και το υπόστρωμα υποδομής.
-Τις απαραίτητες σιδηροδρομικές γέφυρες, οδικές γέφυρες, γεφυρώσεις ποταμών και όλα τα αναγκαία τεχνικά έργα αυτών(διευθέτησης όμβριων, αποστράγγισης).
-Την πλήρη κατασκευή των σταθμών και στάσεων στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας ,στην τοποθεσία «Βαλβούσια» και τον Τερματικό Σταθμό στο Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού.
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίσθηκε στους τριάντα μήνες.
«Η εξαιρετική θετική αυτή εξέλιξη, σε ένα ιδιαίτερα πάγιο αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ,προσδίδει μεγάλη ικανοποίηση, την οποία οφείλω να εκφράσω δημόσια» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ κ. Γιώργος Αθανασόπουλος και συνεχίζει:
«Οφείλω δημόσια επίσης να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τους υπόλοιπους συναδέλφους της Διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ, τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, καθώς και την Δημοτική Αρχή Καλαβρύτων που συνέβαλαν καθοριστικά στην δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία ,ώστε ο σύγχρονος Οδοντωτός να αποτελέσει για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας ,καθοριστικό μοχλό ανάπτυξης και προόδου ».

καλό μήνα....ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα το γράψουμε ...πραγματικά και του χρόνου (πρωταπριλιά)....

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.